Düğün Şarkıcısı


 
AnasayfaGaleriKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Ibuprofen Imitrex
Perş. Ağus. 04, 2011 8:02 pm tarafından Misafir

» Define gothic dating. Fort worth dating service.
Perş. Ağus. 04, 2011 1:23 am tarafından Misafir

» Metformin, such beginning plant-derived
Çarş. Ağus. 03, 2011 5:23 pm tarafından Misafir

» Vojo Energy Mints Caffeine Extreme
Çarş. Ağus. 03, 2011 4:21 pm tarafından Misafir

» preg hentai preg hentai manga
Çarş. Ağus. 03, 2011 12:23 pm tarafından Misafir

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001 came as a surprise to the public
Çarş. Ağus. 03, 2011 3:59 am tarafından Misafir

» Cheap In Ny Programs Lpn
Ptsi Ağus. 01, 2011 8:52 pm tarafından Misafir

» cant orgasm from oral sex
Ptsi Ağus. 01, 2011 4:44 pm tarafından Misafir

» Ambient Dj Best
Paz Tem. 31, 2011 5:16 am tarafından Misafir

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar

Paylaş | 
 

 Balığın sindirimi çok kolay

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
rüzgar
yönetici
yönetici


Kadın
Mesaj Sayısı : 488
Yaş : 31
İş/Hobiler : öğrenci
Kayıt tarihi : 11/08/08

MesajKonu: Balığın sindirimi çok kolay   Çarş. Eyl. 03, 2008 3:27 pm



Uzmanlar, oruç tutanlara, iftarda sindirimi çok kolay olan balık tüketmelerini önerdi.


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Cengizler, balığın, A ve D vitamini bakımından önemli bir protein kaynağı olduğunu söyledi.

Ramazan süresince rahatlıkla balık tüketilebileceğini belirten Prof. Dr. Cengizler, şöyle devam etti:

''Kalp ve damar rahatsızlıkları bulunan kişilere doktorlar tarafından da önerilen balık, ramazan süresince haftada 5 öğün tüketilmeli. Çocuklarda zeka açısından da son derece yararlı olan bu besin kaynağı mutlaka sofralarda yer bulmalı. Sindirimi son derece kolay olan balık tüketimini, özellikle oruç tutan yaşlılar için öneriyoruz. Vücut tüm gün aç kaldığı ve ağır yağlı yiyecekler sindirim sistemini baskı altına aldığı için balık her yaştan insanlarca mutlaka tüketilmeli. Bazı balıklar, bazı mevsimlerde yağlı olduğu için ızgarada, az yağlı olanların fırında, yağsız olan balık türlerinin de genellikle yağda kızartılarak pişirilmeli. Tüketicilerin, balığın yağlı olup olmadığı konusunda mutlaka satıcıdan bilgi almasında yarar var.''

Prof. Dr. Cengizler, Türkiye'de, iç sular ve çiftliklerinde yılda ortalama 700 bin ton civarında balık üretimi yapıldığını, vatandaşların deniz ürünlerine çok kolay ve sağlıklı ulaşmasının tüketimi artıran en önemli faktör olduğunu bildirdi.

Balık fiyatlarının 7 ila 30 YTL arasında değiştiğini ifade eden Prof. Dr. Cengizler, ''Örneğin levrek kilosu 7, alabalık ise 5 YTL'den alıcı buluyor. Bunları dikkate alarak balık fiyatlarının tavuk etine göre neredeyse başa baş olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.

Balığın avlanma zamanı, beslenme, yumurtlama ve su sıcaklığı ile tuz oranını dikkate alarak uzmanlar tarafından hazırlanan takvime göre tüketilmesinde yarar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cengizler, ''Bu takvime göre, levrek, çinekop, palamut, sardalya, barbunya, mercan yavrusu ve lüfer bu yıl eylül ayına denk gelen ramazan süresince sofralara lezzet katacak balıklar arasında yer alıyor'' diye konuştu.

Prof. Dr. Cengizler, balık takviminin yılın 12 ayına göre hazırlandığını, Karadeniz, Ege, Akdeniz, Marmara ve boğazlarda tutulan deniz ürünlerinin en iyi ve lezzetli, yenilebilecek, lezzetsiz ve yenilmeyecek zamanları konusunda tüketicilerin dikkatinin çekildiğini kaydetti.

BALIK TAKVİMİ

Hazırlanan takvime göre, boğaz ve denizlerde yakalanan mercan yavrusu, yılın 12 ayında da yenilebiliyor.

Levrek, çinekop, traça, sarıağız, akya, orfoz, palamut, tekir, gelincik, sardalya, barbunya, mercan yavrusu, lüfer, çingene palamudu ve ispendek bu ay içinde tüketilebilecek en iyi ve lezzetli balıklar olarak sayılıyor.

Palamut, nisan, mayıs, haziran ve temmuz aylarında, torik, nisan ve eylül arasında, orkinos mart, nisan ve mayıs aylarında önerilmiyor. Çinekop ile sarıkanat temmuz ve ağustos aylarında, hamsi, torik, kofana, uskumru, kalkan yavrusu, iskorpit ve karagöz kasım ayında yenilebilen balıklar listesinde yer alıyor.

Sazan, turna, alabalık ise yine bu ay lezzetli olmamakla birlikte yenilebilecek tatlısu balıkları arasında sıralanıyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dugunsarkicisi.forummum.com
 
Balığın sindirimi çok kolay
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ilginç balık avı
» Çok Kolay cevap verceksiniz ama yardım edin lütfen
» Rengarenk Yazı [Çok Kolay]
» [KOLAY] Alt Forumlar Görünüm
» CS3 Gif Yapımı [11 Kolay Adımda]

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Düğün Şarkıcısı :: Haberler :: Sağlık :: Sağlık-
Buraya geçin: